Golftips för nybörjaren

Funderar man på att börja spela golf är det bara att säga grattis, då man har en rolig tid framför sig. Här har vi samlat ihop några tips och råd för den som står i färd med att fatta klubban och ge sig ut på banan.

Utrustning

Det kanske absolut viktigaste när man spelar golf är att man har den rätta utrustningen i form av klubbor, skor, kläder och dylikt. Ett bra tips om man är nybörjare kan vara att köpa ett helt set med de vanligaste klubborna då detta både är enklare och billigare än att köpa klubborna var för sig. Ett annat bra tips om man vill spara några kronor kan vara att köpa begagnade klubbor. Ett bra alternativ kan vara att kolla på den klubb man tänkt sig bli medlem i, där finns det ofta många som vill sälja sina gamla klubbor.

Annan utrustning som till exempel bollar, bag och peggar är också bra att ha, likaså kläder. Ett bra tips är att framför allt satsa på ett par bra skor som är bekväma och stabila eftersom golf är en sport där man går väldigt mycket.

Medlem i klubb

Vill man börja spela golf på ”riktigt” är det näst intill ett måste att bli medlem i en klubb. Vilken klubb man ska bli medlem i är upp till en själv. Har man förmånen att bo i Skåne eller i Stockholmsområdet är utbudet av klubbar digert och det är i princip bara att välja och vraka.

Grönt kort

Innan man får börja spela golf på riktigt krävs det att man tar något som kallas för grönt kort, vilket kan liknas vid ett slags golfkörkort. De allra flesta klubbar tillhandahåller någon form av kurser där man som nybörjare får möjlighet att ta grönt kort. Är man nybörjare är det alltid bra att gå någon form av kurs för att lära sig grunderna ordentligt, något som man sedan har nytta av under hela sin förhoppningsvis långa karriär ute på golfbanan.