När krämpor hämmar spelet

Golfsving

Om det verkligen finns något som tar glädjen från sporten, är det att limiteras i sitt golfspel på grund av olika sorters krämpor. Det är helt enkelt inte roligt att dra iväg en rökare från tee och innan bollen ens landat, tvingas fokusera på en ömmande axel, eller nacke, istället för att följa dess bana genom luften.

Inte heller är det rolig, utan snarare en omöjlighet, att nöta igenom närspel, eller att slå några bollar från klubbens ranch. Som tur är försvinner oftast krämpor som dessa av sig självt som följd av att man tar det lugnt i några dagar och vilar, men om olyckan skulle vara framme och ni tyvärr börjar inse att eran åkomma inte är flyktig, är det dags att göra något åt saken.

Åtgärder

Det finns förmodligen lika många lösningar som problem som kan uppstå. Men något som är universellt, är att du först måste komma underfund med vad som står på tok, och orsakar smärta eller nersättning av rörlighet i det område du har problem med, innan man kan börja behandla.

Man har dock allt som oftast någon känsla för problemet inom sig. Det är inte svårare än att du faktiskt själv, bättre än någon annan, känner till vart och på vilket sätt det smärtar. Du kan i vissa fall dessutom ha en aning liggandes någonstans i bakhuvudet, där du kanske kan komma ihåg att du till exempel lyft något fel, eller använd kroppen på något annat olämpligt vis som ligger till grund för besvären.

Det är också ofta onödigt att på tidigt stadium bege sig till en läkare. När det kommer till våra kroppar och besvär med dessa, finns det en rad andra yrkesgrupper med fokus på att hjälpa, just i situationer som dessa. Ofta kan en läkare rekommendera, eller i vissa fall skriva ut remiss, för ett besök hos till exempel en massör eller naprapat.