The Majors

972238-golf-22

The Majors är samlingsnamnet för det fyra största golfturneringarna och anses vara de mest prestigefyllda tävlingarna inom herrgolfen.

Dessa fyra är idag:

  • The Masters Tournament – även kallad US Masters, det är för inbjudna golfspelare och spelas varje år på Augusta National Golf Club i Augusta, Georia i USA
  • The US Open – USGA, United States Golf Association ansvarar för denna tävling och har spelats sedan 1895. Omkring 50 golfklubbar har varit värd för US Open och USGA ställer mycket höga krav på skötseln av banorna i två till tre år innan en klubb får vara värd för tävlingen
  • The Open Championship – också känd under namnet British Open utanför Storbritannien och bara som The Open av britterna själva. Ansvarig för denna är R&A, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, klubben grundades 1754 och anordnade British Open för första gången 1860.
  • PGA Championship – denna tävling är endast öppen för spelare på USA-touren och speciellt inbjudna internationella spelare. Den arrangeras av Professional Golfers’ Association of America och spelades för första gången 1916 på Siwanoy Country Club i Bronxville, New York. Pokalen kallas för Wanamaker trophy då den först donnerades av Rodman Wanamaker.

Golfentusiaster kanske är bekant med termen Grand Slam i samband med golf, det är att vinna alla fyra av the Marors under ett och samma år. Men som vissa kanske vet är oddsen för att göra detta inte speciellt höga. Faktum är att endast en enda person har lyckats med detta. Golfspelaren i fråga var Bobby Jones och han fick sin Grand Slam 1930. På den tiden bestod the Majors inte av samma tävlingar, då var det U.S. Open, U.S. Amatuer, British Open och British Amateur som gällde.

Major turneringarna får mycket mer publicitet bland publiken och i golfnyheter än vanliga tävlingar. På grund av detta är det ganska vanligt att bedöma golfspelares karriärer efter hur många gånger de vunnit någon av de fyra Majors. Personen som vunnit flest Major turneringar under sin karriär är Jack Nicklaus, han har tagit hem hela 18 stycken vinster. Den enda som visat sig kapabel att utmana detta rekord är Tiger Woods, som lyckats vinna 10 stycken Major turneringar innan han fyllde 30.