Golfsport https://lindogk.com Wed, 19 Apr 2023 13:27:07 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hur sköter jag om mina golfkläder? https://lindogk.com/hur-skoter-jag-om-mina-golfklader/ Wed, 17 Aug 2022 11:57:20 +0000 https://lindogk.com/?p=271

För att dina golfkläder ska kännas bekväma och se prydliga ut under hela säsongen är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Ytlig smuts på byxben och jackor kan du torka eller borsta bort för att fördröja tiden mellan tvättarna.

Om du svettas mycket kan du bära ett tunt bomullslinne närmast kroppen. Vädra hellre din stickade tröja eller pullover efter en runda än att tvätta den. Förr eller senare kommer dock dina golfkläder behöva en omgång i tvättmaskinen. Då finns det några saker du bör tänka på.

Tre saker att tänka på

Golfkläder är för det mesta tillverkade i syntetiska funktionsmaterial vilket kan förstöras av alltför varmt vatten, därför är lägre temperaturer att föredra. Ta mindre tvättmedel än du vanligtvis gör och skippa sköljmedlet helt eftersom det kan förstöra fibrerna i kläderna. Undvik att torktumla eller torka golfkläderna i varma torkskåp, låt dem torka på en torkställning i rumstemperatur.

Glöm inte handskarna

Rengör och torka dina golfhandskar om de blivit blöta och smutsiga efter en runda, innan du lägger ner dem i golfbagen igen. Torka av dem med en ren trasa för att få bort jord och smuts och låt dem sedan torka i rumstemperatur. På nätet hittar du mer information om att tvätta kläder. Köp hem det du behöver för en lyckad tvätt av dina golfkläder.

]]>
Rätt klädd på golfbanan https://lindogk.com/ratt-kladd-pa-golfbanan/ Thu, 11 Aug 2022 11:24:38 +0000 https://lindogk.com/?p=269

Golf är verkligen ingen enkel sport. Inte nog att du med kirurgisk precision ska pricka ett hål flera hundra meter bort finns det också viktiga normer ute på banan. Sporten har i allmänhet förknippats med strikta regler för hur du klär dig. Det är något som inte längre gäller men du bör fortfarande klä dig i ordentliga och snygga plagg.

Ge dig själv bästa förutsättningarna

Golfkläderna ska vara propra. Huvudsyftet är däremot att de ska vara bekväma och luftiga för att uppfylla sin viktigaste funktion, nämligen att ge dig bästa tänkbara förutsättningar på golfbanan. Så varför inte kombinera snyggt med bekvämt? I denna butik finns en massa kläder som passar perfekt för både en solig och regnig dag på golfbanan, men som framför allt är bekväma.

Fördelar med bekväma golfkläder

Det är faktiskt så att luftiga kläder har flera positiva effekter på din hälsa. Bär du för tajta plagg blir det svårt för blodet att flöda som det ska. Särskilt i benen om du bär trånga byxor under en längre tid, eller som golfspelare kallar det: en 18-hålare. Det är bara en av flera risker och därför är det viktigt att ha på sig rätt kläder på golfbanan.

]]>
Öka dina kunskaper inom golf https://lindogk.com/oka-dina-kunskaper-inom-golf/ Tue, 18 Jan 2022 13:37:41 +0000 https://lindogk.com/?p=245

För att man ska kunna öka sin kunskaper inom golf så gäller det att man spelar mycket. I vår avlånga land så är det inte allt för enkelt med golfbanor som öppnar tidigt och stänger sent. Vi har en allt för lång vinter för golf.

Men så klart så går det att träna golf även under vintertid. Din golfklubb kanske har golfsimulatorer där man kan få stå och träna på sina slag. Det finns alltid saker att bli bättre på och det är bara du som kan förändra ditt golfspelande. Om du bestämt dig för att ta ditt golfande till nästa nivå så gäller det att du satsar och ger dig själv den tid du behöver för detta. Det kanske gäller att prioritera bort annat som tar tid. Om du ska bli bättre så gäller det att du under en tid satsar på detta.

Tänk också på att fysisk träning hjälper dig att orka med ditt golfande. Se till att få en variation på din träning. De dagar du inte står i simulatorn och slår så får du träna fysisk styrka och kondition. All träning är till fördel för ditt golfande. Även om det egentligen inte är en allt för fysisk sport så är det fördel att vara vältränad även på den delen.

]]>
Golfkläder – Vad bör man tänka på? https://lindogk.com/golfklader-vad-bor-man-tanka-pa/ Tue, 11 Jan 2022 07:33:00 +0000 https://lindogk.com/?p=243

Golf är en naturnära och härlig sport, speciellt för dig som gillar lågintensiva aktiviteter i det gröna. Men för att njuta av sporten i sig är det viktigt att du är rätt klädd.

Väder

Om du är nybörjare inom sporten kommer du förmodligen spela under de dagar som bjuder på vackert väder. Då är det lättare att koncentrera dig på tekniken och att bollen hamnar där den ska om du inte fryser och solen skiner.

Vid varmare väder bör du satsa på plagg som andas mycket. Det är bättre att välja tunnare plagg och klä dig enligt lager-på-lager-principen. Då blir det lätt att både svalka och värma dig själv när det behövs.

Snåla inte med kvalitet

Golfkläder är inte som vanliga sportkläder och du kan i regel inte rota i garderoben för att hitta något passande. Kläder för golf är designade för att inte begränsa dig i din sving och har därmed specifika snitt och sömmar. Se till att unna dig nya plagg som möjliggör en snabb utveckling i din teknik och ditt spel.

Det är viktig att du känner dig trygg och bekväm på banan, annars kommer du varken ha kul eller prestera enligt önskemål!

]]>
Fixa till dig innan golfrundan https://lindogk.com/fixa-till-dig-innan-golfrundan/ Tue, 17 Aug 2021 12:41:20 +0000 https://lindogk.com/?p=241

Vare sig man är en professionell golfspelare eller en glad amatör, vi vill alla känna oss mentalt förberedda och laddade inför golfrundan. I stort sätt alla stjärnor förbereder sig på något sätt och har en rutin som skapar bra självförtroende och motivation.

Hitta din väg till framgång

Du kanske har en ritual som du gör varje gång du ska ut på golfbanan. Det kan vara allt från att äta en viss föda innan, välja rätt kläder, öva på att slå ett antal hinkar. Som ett resultat av dina rutiner känner du dig trygg och säker.

Ditt yttre speglar ditt inre

Men det är lika viktigt hur du vårda ditt yttre, därför att den är en spegel av ditt inre. Ett vårdat utseende ger en känsla av kontroll och välbefinnande. Alltså ska du ta dig tid att ta hand om dig.

Ett snyggt hår och ett välansat skägg kan ge en extra push, som avgör slutresultatet. Det behöver inte kosta skjortan och du kan enkelt fixa det hemma. Redan idag kan du hitta de produkter som kan rädda din golfrunda. Lämna inget åt slumpen, utan gå ut på banan med vetskapen om att du är helt redo och klar.

]]>
Börja med golf igen efter en sportskada https://lindogk.com/borja-med-golf-igen-efter-en-sportskada/ Fri, 16 Jul 2021 07:14:36 +0000 https://lindogk.com/?p=238

Om du har råkat ut för en sportskada kan golf vara en bra metod för rehabilitering. Golf är en relativ lugn sport med mycket motion. Eftersom du går mycket så kan det vara en bra rehabiliteringsform för lindrigare knäskador. Men du kan också dra på dig skador inom golfen om du inte är försiktig.

Du kan som sagt även bli drabbad av skador när du spelar golf. De vanligaste kroppsdelarna som skadorna eller smärta uppstår i hos golfare är axlar, rygg, handleder, armbågar samt fotled och fötter. Den allra vanligaste typen av skador hos golfare är armbågsskador eller så kallade golfarmbåge. Golfarmbåge uppstår inte bara av att du har spelat golf, utan det är helt enkelt smärtan på armbågens insida som ofta är relaterad till arbets- eller sportrelaterade aktiviteter. Den vanligaste orsaken till dessa skador är att du har överbelastat kroppen under korta perioder när du har spelat för mycket golf.

Andra vanliga skador när du spelar golf är olika typer av axelskador. Det kan inträffa eftersom du använder axlarna när du svingar klubban. Skulle du drabbas av någon form av sportskada är det bra att vara förberedd. Köp hem det du behöver för en effektivare och snabbare rehabilitering.

]]>
Premiär på golfbanan https://lindogk.com/premiar-pa-golfbanan/ Thu, 02 Apr 2020 12:23:54 +0000 https://lindogk.com/?p=223

Nu öppnas golfbanor upp runt om i vårt avlånga land. Längst i söder så kanske de har varit igång ett tag. men ju längre upp i landet man kommer så kanske man får invänta premiär på golfbanan. Som vi vet så är det en stor skillnad på Skåne och Lappland. Tids nog så kommer alla att kunna slå sitt första slag.

The Grand Opening

Då golfbanan öppnar så kanske ni ska fixa till en stor fest. Som golfklubb så kanske man gärna vill ha en Grand Opening för säsongen och bjuda in klubben medlemmar till något speciellt. Se till så att allt är på plats inför den stora dagen. Köp hem mängder med ballonger som kan pynta både utanför men också i festlokalen. Se till så att det finns något gott att förtära och boka in även något band som kan spela under tiden.

Anordna en lite tävling

Det kan vara trevligt att anordna en lite tävling för deltagarna på festen. Varför inte en liten puttävling. Gör upp en golfgreen där tävlingen utförs. Det kan fungera lika bra inomhus där deltagarna får tävla om att putta en golfboll i hålet på ett visst avstånd. Vinnaren kan få ett fint pris från golfshoppen eller liknande.

En härlig sammankomst

Det kan vara en härlig sammankomst så här innan säsongen startar att få träffas under lite lättsammare förhållande. Se till så det finns gott om dryck och mat. Se till att dansa och ha roligt så länge ni orkar. Lycka till med er premiär på goflbanan.

]]>
Golf och konditionsträning https://lindogk.com/golf-och-konditionstraning/ Mon, 01 Jul 2019 13:31:57 +0000 https://lindogk.com/?p=215 Inom de flesta sporter blir kondition något man måste ta i åtanke. Och golf är faktiskt inget undantag här. Det är dock värt att tänka till när det kommer till konditionsträningen och välja det som kommer att gynna golfspelandet så mycket som möjligt.Alla som har spelat golf har nog lagt märke till att man kan gå ganska långa sträckor när man slår sina spelrundor samman. PGA har faktiskt gjort sin egen studie där de konstaterat att över en säsong tillryggalägger golfare längre avstånd är många andra professionella atleter.Även om detta är under andra omständigheter än till exempel fotboll kan man fortfarande dra nytta av god kondition om man spelar golf. På det sätt golf fungerar kommer ha längre perioder av låga energikrav och intensitet när man bara går. Men sedan behöva generera en hel del en energi vid korta men upprepade tillfällen under en spelrunda.Av denna anledning är man inte i behov av samma sorts konditionsträning som exempelvis långdistanslöpare. En mer passade konditionsträning för golfare kan därför sägas vara intervallträning där man växlar mellan kortvarig men högintensiv träning och längre men mer lågintensiv aktivitet. Detta är något man kan träna genom löpning, men vill man variera från allt vandrande man ändå kommer att göra under golfrundorna kan man istället göra det på en cykel. Det kanske är lite dyrare än att köpa ett par löparskor, men det finns ändå många prisvärda exemplar.Det är dock inget fel med att ta en mer holistisk infallsvinkel och träna flera olika former av kondition om man ändå börjar. Allt kommer ju att hjälpa till att bygga upp kroppen starkare och bättre och egentligen behöver man ju inte mer anledning än detta för att börja träna. Ju mer du tränar desto mer golf kommer du att orka med. Oavsett om du är ung, gammal eller i medelåldern så är det en fördel att träna sin kropp. Så klart så blir ju varje gång du spelar golf som en lång promenad och du tärnar ju din kondition även då. Men som sagt det är en fördel att få variation i sin träning så alla muskler blir tränad.

]]>
Bli en bättre golfare https://lindogk.com/bli-en-battre-golfare/ Tue, 08 May 2018 10:26:44 +0000 https://lindogk.com/?p=209 Golf är en sport där det alltid går att utvecklas och förbättras. Det är dock inte alltid klart och tydligt vad man borde satsa på. Störst förbättring kan man naturligtvis göra när man är ny till sporten, men det är också då man behöver mest vägledning för att hitta sin väg till ett bättre spel.

Tänk på klubbhuvudets riktning

Att rikta klubbhuvudet fel är kanske ett av de vanligaste misstagen bland nybörjare och amatörgolfare. För att få rätt perspektiv på hålet bör man alltid börja med att utvärdera målet bakom bollen. En liten felvinkling av klubbhuvudet är ibland allt som krävs för att förstöra vad som annars hade kunnat vara ett perfekt slag.

Satsa på konditionsträning

En golfrunda innebär en hel del vandring och kan lätt bli ansträngande om man inte är i god kondition. Kan man förbättra konditionen ökar man syreupptagningsförmågan och det kommer att bli lättare att koncentrera sig. Cykling är ett bra alternativ då det inte belastar knäna som löpning, men känner man sig mer bekväm i någon annan träningsform är det bara att satsa på den istället.

Utnyttja vinden

Vinden är något som ställer till det för väldigt många nybörjare. Men om man bara vet hur man ska använda sig av vinden kan den ofta spela till ens fördel. För mer information om hur man kan göra detta kan man titta på videon nedan.

Lära sig spela i bunkern

Och på tal om saker som ställer till det för golfaren ligger nog bunkern högt upp på många listor. Har man dock sett proffsspelare slå bollen ur bunkern verkar det aldrig som de har samma problem. Nyckeln till detta är att de vet att man ska fullfölja svingen precis som vanligt. Många nybörjare och amatörer slår mycket mer reserverat när de spelar i bunkern och det blir aldrig ett lika bra slag då. Det finns dock mycket annat att också säga om att spela i bunkern.

]]>
Tillbehör till golfaren https://lindogk.com/tillbehor-till-golfaren/ Tue, 13 Mar 2018 13:24:25 +0000 https://lindogk.com/?p=203 Du som älskar att vandra på grönt gräs och slå bollar för att förbättra till handikapp, eller till och med tävla mot andra, vet att som golfare behöver du mycket utrustning för sporten. Det är en klädkod på de flesta banorna och riktiga klubbor är inte billiga. Vad mer kan du tänkas behöva för att göra sportandet enklare och bättre?

I bilen

Du behöver så klart tillbehör i bilen för att ta dig till och från golfbanan. Ett mobilställ som du fäster på fönstret eller på instrumentbrädan ger dig instruktioner till närmsta golfbana när du är ute på vift och du har händerna fria. Kombinera detta med en bluetoothheadset och du kan svara i telefonen under resan. Tänk på att det numera är emot lagen att hantera mobilen medan du kör! Skaffa också en adapter till det gamla cigarettuttaget så du kan vara säker på att ha en fulladdad telefon när du ska spela en hel dag. Om du inte lockas av att höra fågelkvittor eller passerande bilar kan ett par bra hörlurar med lugn musik få dig att fokusera på slaget och glömma resten.Se också över bagaget. Ett tvättbart underlag i skuffen är bra att lägga ut för att skydda golfutrustningen från hundhår, grus och fläckar som ofta finns i ett bagage. En hopvikbar låda är bra för de mindre sakerna såsom golfskorna, handskarna och dina extra golfbollar.

Till golfbagen

Du kan pimpa din golfbag så den når nya höjder. Du kan köpa armaturer som håller paraplyet åt dig medan du bär bagen. Men, varför en bära bagen? Den är tung och inte så ergonomiskt utformad. Bättre då med en liten lastare på hjul så du kan styra bagen som en kundvagn. I bagen ska du också få plats med en kikare för att kunna se din boll sväva över himlen och landa precis där du planerat! 

]]>