Börja med golf igen efter en sportskada

Om du har råkat ut för en sportskada kan golf vara en bra metod för rehabilitering. Golf är en relativ lugn sport med mycket motion. Eftersom du går mycket så kan det vara en bra rehabiliteringsform för lindrigare knäskador. Men du kan också dra på dig skador inom golfen om du inte är försiktig.

Du kan som sagt även bli drabbad av skador när du spelar golf. De vanligaste kroppsdelarna som skadorna eller smärta uppstår i hos golfare är axlar, rygg, handleder, armbågar samt fotled och fötter. Den allra vanligaste typen av skador hos golfare är armbågsskador eller så kallade golfarmbåge. Golfarmbåge uppstår inte bara av att du har spelat golf, utan det är helt enkelt smärtan på armbågens insida som ofta är relaterad till arbets- eller sportrelaterade aktiviteter. Den vanligaste orsaken till dessa skador är att du har överbelastat kroppen under korta perioder när du har spelat för mycket golf.

Andra vanliga skador när du spelar golf är olika typer av axelskador. Det kan inträffa eftersom du använder axlarna när du svingar klubban. Skulle du drabbas av någon form av sportskada är det bra att vara förberedd. Köp hem det du behöver för en effektivare och snabbare rehabilitering.