Hur sköter jag om mina golfkläder?

För att dina golfkläder ska kännas bekväma och se prydliga ut under hela säsongen är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Ytlig smuts på byxben och jackor kan du torka eller borsta bort för att fördröja tiden mellan tvättarna.

Om du svettas mycket kan du bära ett tunt bomullslinne närmast kroppen. Vädra hellre din stickade tröja eller pullover efter en runda än att tvätta den. Förr eller senare kommer dock dina golfkläder behöva en omgång i tvättmaskinen. Då finns det några saker du bör tänka på.

Tre saker att tänka på

Golfkläder är för det mesta tillverkade i syntetiska funktionsmaterial vilket kan förstöras av alltför varmt vatten, därför är lägre temperaturer att föredra. Ta mindre tvättmedel än du vanligtvis gör och skippa sköljmedlet helt eftersom det kan förstöra fibrerna i kläderna. Undvik att torktumla eller torka golfkläderna i varma torkskåp, låt dem torka på en torkställning i rumstemperatur.

Glöm inte handskarna

Rengör och torka dina golfhandskar om de blivit blöta och smutsiga efter en runda, innan du lägger ner dem i golfbagen igen. Torka av dem med en ren trasa för att få bort jord och smuts och låt dem sedan torka i rumstemperatur. På nätet hittar du mer information om att tvätta kläder. Köp hem det du behöver för en lyckad tvätt av dina golfkläder.