Golfkläder – Vad bör man tänka på?

Golf är en naturnära och härlig sport, speciellt för dig som gillar lågintensiva aktiviteter i det gröna. Men för att njuta av sporten i sig är det viktigt att du är rätt klädd.

Väder

Om du är nybörjare inom sporten kommer du förmodligen spela under de dagar som bjuder på vackert väder. Då är det lättare att koncentrera dig på tekniken och att bollen hamnar där den ska om du inte fryser och solen skiner.

Vid varmare väder bör du satsa på plagg som andas mycket. Det är bättre att välja tunnare plagg och klä dig enligt lager-på-lager-principen. Då blir det lätt att både svalka och värma dig själv när det behövs.

Snåla inte med kvalitet

Golfkläder är inte som vanliga sportkläder och du kan i regel inte rota i garderoben för att hitta något passande. Kläder för golf är designade för att inte begränsa dig i din sving och har därmed specifika snitt och sömmar. Se till att unna dig nya plagg som möjliggör en snabb utveckling i din teknik och ditt spel.

Det är viktig att du känner dig trygg och bekväm på banan, annars kommer du varken ha kul eller prestera enligt önskemål!