Golfa i regnet

Golf rainGolf kan tyckas vara en mycket väderberoende sport och det är få amatörspelare som ger sig ut när de ser en regnvarnande prognos. Proffsen ser inte heller ut att njuta när det öser ner. Men faktum är att regnet inte behöver vara något större hinder. De flesta problem löses med bra utrustning och en bra inställning.

Slitstarka kläder för att klara vätan

För att klara en regntung dag på golfbanan behöver du slitstarka kläder. Hos sportbutiken Sportamore så hittar du flera alternativ till regnjackor som passar bra på golfbanan. Just jackan är det viktigaste plagget när du ska ge dig ut och golfa i regnet och ett bra ställe att hitta den rätta jackan är internet. Många webshopar har fokus på sportkläder och erbjuder ofta ett stort utbud av bra regnjackor från välkända leverantörer. Du kan ofta välja mellan att sortera efter varumärke eller visa alla samtidigt. Produkter med röd prislapp betyder vanligtvis nedsatt pris så jackor som har det kan du gärna slå ett extra öga på.

Dra nytta av regnvädret

Faktum är att det inte behöver vara någon nackdel för ditt spel när det vräker ner från himlen. Bra klädsel i kombination med ett par smarta knep kan vara tillräckligt för att bräcka motspelarna. Branschtidningen Svensk Golf ger några handfasta råd i den här artikeln. De hänvisar bland annat till det faktum att många går ner sig mentalt när det regnar. Kan du hålla humöret uppe har du givetvis en fördel. Rent speltekniskt tipsar man om att ta i lite mer när man slår igenom bollen. Det kommer att förbättra din teknik och göra att du kan spela bättre nästa gång du spelar i finväder. Det är också viktigt att ha bra utrustning. Golfreseföretaget Birdie Golf Tours har även de några smarta knep när du ger dig ut i regnet för att spela. De berättar att det finns många golfbanor som tål regn och därmed ändå kan ha öppet. Dåligt väder kan dessutom göra att det är färre spelare ute på banan så du kan gå din runda snabbare.