Golfbanor i närheten av Lindö

Även om golfbanorna på Lindö håller absoluta toppklass så kan det vara kul att också testa på lite andra banor ibland. Av den anledningen kommer vi här att titta lite närmare på vilka banor man hittar i trakterna runt omkring Lindö. Faktum är att det faktiskt finns ett antal banor inom endast en mils radie från Lindö räknat.

Wäsby Golfklubb

Endast ett stenkast från Lindö, eller närmare bestämt en halvmil, hittar man Wäsby Golfklubb som ligger strax utanför Upplands Väsby. På Wäsby Golfklubb hittar man totalt 33 hål fördelade på en 18-hålsbana, en 9-hålsbana samt en 6-hålsbana, som är en så kallad pay-and-play-bana, vilket innebär att man inte behöver vara medlem för att kunna spela på denna.Förutom detta kan Wäsby Golfklubb också stoltsera med Stockholms största drivingrange, en golfshop samt en restaurang.

Arlandastad Golf

Arlandastad Golf hittar man ett par km söder om Arlanda flygplats strax utanför Märsta. Arlandastad erbjuder totalt tre olika banor, Mastersbanan, Nya banan samt Eljusbanan som är en niohålsbana.Mastersbanan, även kallad Mästerskapsbanan, har spelats på av världseliten när Arlandastad stod som värd för dels Scandinavian Masters år 2007, dels SAS Masters år 2008. Nya banan är en bana av så kallad linkskaraktär, vilket innebär att den påminner om de öppna banor som finns på hedarna i Skottland. Elljusbanan är den första ljusbelysta banan i norra Europa, perfekt för den som inte vill lägga undan klubborna bara för att det råkar vara vinter och mörkt.

Kyssinge Golf

Kyssinge Golfklubb hittar man endast ett par-tre kilometer norr om Lindö. Totalt finns här 27 hål med lite olika karaktär.

Tjusta Golfklubb

Näst intill vägg i vägg med Kyssinge hittar man Tjusta som erbjuder en varierande 18-hålsbana i park- och skogsmiljö.